Poze miere de rapiţă

     
Pin It


miere de rapiţă

Pret: 13 RON

Stoc limitat

Pretul nu include cheltuielile de livrare

Mierea de rapiţă este obţinută din Brasica napus , plantă oleaginoasă, care, în ultimii ani acoperă mari suprafeţe. Mierea de rapiţă se recoltează în luna mai, dacă provine din însămânţări de toamnă. Coloraţia este foarte slabă, nu depaşeşte 35 mm pe scara Pfund (gradată de la 0 la 140mm). Mirosul este specific, amintind de varză. În schimb, gustul este foarte plăcut, nefiind atât de dulce. Conţinutul de apă este destul de ridicat, 18%, datorat şi grabei de la recoltare, mierea de rapiţă poate cristaliza chiar în faguri, devenind imposibil de extras. Valoarea ph este relativ ridicată şi aciditatea destul de slabă - (ph = 4, aciditatea totală de ordinul a 15 meg./kg). Conductibilitatea electrică foarte scăzută indică un conţinut scăzut în substanţe minerale.

Structura zaharurilor este caracterizată prin abundenţa glucozei, care domină asupra fructozei. Aceasta este cauza cristalizării extrem de rapide a mierii. Ca şi consecinţă , mierea de rapiţă se comercializează doar cristalizată. Aspectul este al unei creme, datorată cristalelor foarte fine. Deci este o miere "tartinabilă", care rămâne pe felia de pâine!

Este o miere de culoare alburie spre galben deschis, abundă în glucoză, ceea ce face ca să cristalizeze repede, chiar în primele două săptămâni după extragerea din faguri. Conţine oligoelemente, mai ales calciu şi bor. De consistenţa cremoasă, emolientă şi cu gust plăcut, e mai puţin dulce decât cea de salcâm. Este uşor digerabilă, puternic anti-bacteriană, trofică pentru inimă. Uleiul de rapiţă conţine enzima Q3, necesară oaselor. Din acelaşi motiv, mierea de rapiţă poate fi folosită ca adjuvant în tratarea osteoporozei.

 


 


Detalii produs


Categorie: categoria 1

Greutate produs: 0.5 kg.


  
  
  

Categorii produse

    

Newsletter

 
Vrei sa fii informat prin email despre reduceri, promotii si noutati?