Poze lăptişor de matcă

     
Pin It


lăptişor de matcă

Pret: 25 RON

Stoc limitat

Pretul nu include cheltuielile de livrare.

Comercializez  lăptişor de matcă natural (lăptişor de matcă pur ), superior celui prelucrat (liofilizat). Este hrana cea mai importantă a larvelor şi a reginei (mătcii). Lăptişorul de matcă este secretat de glandele hipofaringiene ale albinelor lucrătoare tinere (albinele doici), pentru a hrăni larvele de albine lucrătoare şi trântori în primele trei zile după eclozionarea din ou . De asemenea, este hrana exclusivă pentru larvele de mătci şi apoi, pentru mătci, pe toată durata vieţii lor. Concluzia este că tocmai datorită compoziţiei miraculoase a lăptişorului de matcă, matca eclozionează din celulă în 16 zile, faţă de 21 zile pentru albina lucrătoare şi 24 zile pentru trântori, iar apoi poate trăi până la 5 ani, faţă de 40 zile în medie pentru albine. Un alt fapt care demonstrează proprietăţile biologice superioare ale lăptişorului de matcă constă în capacitatea de a depune până la 2000 ouă pe zi, ceea ce reprezintă mai mult decât greutatea mătcii.

Compoziţia lăptişorului de matcă : apă (65-67 %); proteine (12,5%), amino-acizi esenţiali (întreaga gamă); glucide 11 %; acizi graşi (5%); vitamina B5 (150-250 mg %); calciu, magneziu, sodiu, potasiu, zinc, cupru, fier, mangan, vitamine diverse (A, B1, B2, B6, B12, D, E, K). Lăptişorul de matcă are probabil cea mai mare concentraţie de vitamină B5 dintre toate produsele naturale cunoscute.

RECOLTAREA LĂPTIŞORULUI DE MATCĂ


  Pentru obţinerea unor cantităţi mici, în vederea consumului propriu, lucrurile sunt simple şi se rezumă la colectarea lăptişorului de matcă prin răzuirea cu o spatulă a conţinutului botcilor, după înlăturarea larvelor. Când se urmăreşte colectarea lăptişorului de matcă în scopuri comerciale, lucrurile sunt mult mai complicate,mai ales din punct de vedere al eficienţei muncii depuse. Orice apicultor cu o minimă experienţă în creşterea albinelor, deţinător al unui număr minim de familii de albine, de exemplu 10, poate obţine cantităţi de ordinul sutelor de grame. Problema este, aşa cum am spus, de eficienţă şi aceasta este dată, în final , de banii obţinuţi. Având o cantitate mică, el este obligat să vândă la un preţ mare; aceasta presupune timp sau bani pentru reclamă, pe care nu îi are şi cercul este închis.
Pentru recoltarea lăptişorului de matcă în cantităţi mari, de ordinul zecilor de kilograme , trebuie respectat un program foarte strict. În esenţă, toate metodele se bazează pe inducerea stării de orfanizare într-o familie de albine. Simplificat, se scoate matcă şi puietul necăpăcit. Se introduc 30-40 botci cu larve de 1-1.5 zile şi se lasă până la acceptarea lor ( minim 2 ore, de obicei se introduc dimineaţa şi se scot seara sau se introduc seara şi se scot dimineaţa). După acceptare , se introduc câte 10- 20 celule în familii crescătoare, unde se lasă 2-3 zile.Recoltarea se face cu o spatulă sau cu un mic aspirator.

Proprietăţile lăptişorului de matcă : nutritiv, antiviral, antibiotic cu spectru larg, creşte durata vieţii prin ameliorarea calităţii multiplicării celulare, creşte pofta de mâncare, anabolizant natural, afrodisiac , energizant, vitaminizant, antidepresiv, scade nivelul tri-iodo-tironinei, stimulează secreţia gonadotrofinelor, creşte secreţia de luteină şi progesteron, stimulează glandele suprarenale, creşte cortizolemia, creşte testosteronemia, micşorează mărimea prostatei şi testiculelor, scade greutatea ficatului, creşte raportul albumine/globuline, scade activitatea adenozintrifosfatazei, creşte consumul de oxigen, antiinflamator, depurativ, scade greutatea rinichilor, creşte greutatea globală a corpului, vasodilatator, antiaterosclerotic, hematopoietic (eritrocite, leucocite, trombocite), imunoreglator, scade multiplicarea tumorilor cu creştere lentă, normalizează secreţia de sebum a glandelor sebacee, stimulează regenerarea celulelor epiteliale, antibacterian şi antiviral local (cosmetică, dermatologie).

Indicaţii:
Lăptişorul de matcă se recomandă în diabet zaharat, hiperlipidemie, aplazie medulară, atero şi arteroscleroză, boli pulmonare cronice nespecifice, boli cronice ale căilor aeriene superioare, gingivita hemoragică, boli imunitare diverse, insuficienţa renală cronică, poliartrita reumatoidă, sindrom climacteric, boli ale glandelor suprarenale, boli infectocontagioase, distrofii, malnutriţie la sugari, convalescentă, frigiditate, sterilitate prin insuficienţe hormonale diverse, cosmetică.

Contra-indicaţii: alergie la lăptişorul de matcă; astm bronşic la copii (datorită astringentei lăptişorului care ar putea induce bronhoconstricţie).

Mod de administrare:

  • -intern: 100-1000 mg/zi; în cazuri excepţionale (meningite virale) până la 25.000 mg/zi; este recomandat ca imediat după înghiţire, să se consume suficiente lichide;
  • -extern, în coliruri, creme cosmetice.
 


Detalii produs


Categorie: categoria 2

Greutate produs: 0.01 kg.


  
  
  

Categorii produse

    

Newsletter

 
Vrei sa fii informat prin email despre reduceri, promotii si noutati?